5.09.2018

BaltPharm Forum 2018



Šogad no 13. līdz 15. aprīlim jau 21. reizi pēc kārtas norisinājās BaltPharm Forum 2018. Par norises vietu šogad tika izvēlēta Igaunijas pilsēta Tartu. BaltPharm Forum 2018 tēma bija „Aptieka 21.gadsimtā”.

Šogad pasākums pulcēja aptuveni 360 farmaceitus un farmācijas studentus no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Pateicoties diferencētajai maksai un atbalstam šogad konferenci apmeklēja 2 studentes no RSU.  

Pirmajā dienā visi pulcējāmies pie prezidenta pils, lai kopīgi LFB vadībā ar Olainfarm autobusu dotos ceļā uz Tartu. Forums sākās ar jaukām atklāšanas vakariņām, kurās vārds tika dots visu trīs Baltijas valstu farmaceitu biedrību prezidentiem. Pēc svinīgajām uzrunām un vakariņām bija laiks doties pie miera, lai sagatavotos galvenajai konferences dienai.
Otrajā dienā farmaceitiem bija iespēja noklausīties lekcijas no dažādiem vieslektoriem, kuri savās prezentācijās pievērsa uzmanību, tam uz ko nāktonē vajadzētu orientēties atvērta tipa aptiekām un farmaceitiem. Tika daudz stāstīts par personalizēto pieeju pacientu aprūpei, par aptiekas lomu cilvēku dzīve, jo aptiekas var un tām vajadzētu variēt ar to piedāvātajiem pakalpojumiem, piemēram, veikt uz vietas vakcināciju, vai nodrošināt kosmetologa/ādas speciālista pakalpojumus, taisīt zāļu paciņas ar sagatavotām dienas devām. Ļoti interesanta lekcija bija par komunikāciju, it īpaši par to kā saprotas veselības aprūpes speciālists un pacients. Atsevišķa sekcija bija paredzēta arī klīniskajiem farmaceitiem.



Pēc konferences tika izteiktas noslēguma runas un apbalvoti zinātnisko darbu plakāti. Dienas gaitā visiem dalībniekiem bija iespēja novērtēt un balsot par sev tīkamāko. No Latvijas balvu saņēma Olga Kiseļova. Tad visi tika aicināti uz noslēguma pasākumu, kurš norisinājās AHHAA zinātnes centrā. Trešajā dienā pirms došanās majup mums bija iespēja doties ekskursijā pa Tartu un apmeklēt Tartu Universitātes muzeju. 

Paldies par atbalstu sakām LFB ar prezidenti, Daci Ķikuti, priekšgalā un RSU SP!