10.18.2015

Lielā farmīšu skraidīšana noslēgusies!

1. oktobrī pēc aptuveni pusotra gada  pauzes norisinājās tradicionālās farmācijas studentu nopietni nenopietnās orientēšanās sacensības pa Vecrīgu, pulcējot rekordlielu komandu un dalībnieku skaitu. Šo tradīciju no “ziemas miega” izvilkt izdevās RSU 4. kursam ar Ilzi un Raivi priekšgalā, protams, bez LFSA izpalīdzīgās rokas arī neiztika. Viss sākās ar pulcēšanos pie Brīvības pieminekļa, kur komandu kapteiņi tika informēti par noteikumiem un komandas nodrošinātas ar tik nepieciešamo karti. Pēc tam jau tika dots starta signāls, jaunāko kursu dalībnieki to uztvēra kā pamudinājumu piedot gāzi, kamēr vecāko kursu pārstāvji un absolventi savas skrienamās kurpes bija atstājuši mājās un uz priekšu kustējās visai gausi.
Kā radoša inovācija jāmin papildiespēja “zvans kontrolpunktam”, kuru varēja izmantot, ja nu galīgi neizdevās atrast kontrolpunktu un, protams, kā gan mūsdienās bez “selfijiem”, arī farmīši iet laikam līdzi, tomēr līdz ar “selfijiem” nācās padomāt ar ko mums saistās izvēlētā profesija, kā arī šādā veidā tikām pārbaudīti, cik acīgi esam bijuši un pazīstam mūsu vecpilsētu. Organizatori parūpējās, lai veicamo uzdevumu laikā spētu parādīt, cik daudzpusīgi esam. Spējam būt gan zinoši, gan radoši. Un, redz, izrādās farmaceits var būt gan rakstnieks, gan scenārija autors, gan mūziķis, gan dejotājs, gan režisors un aktieris un tas viss vienlaicīgi vienā personā. Finišs mūs gaidīja pie Rokkafejnīcas. Kad pēdējā komanda tika sagaidīta un kontrolpunktos stāvējušie kaut mazliet atsiluši, varēja savilkt visus punktiņus un noskaidrot vakara veiksminiekus:
1. vieta “Edit” (4.kurss)
2. vieta “Skrejamais” (5.kurss)
3. vieta “Korodētie” (absolventi)

Paldies visiem, kuri izbrīvēja savu laiku no citiem darbiem un nedarbiem un ieradās. Īpašs prieks par 1.kursa komandu, kuri ieradās, lai paraudzītos uz studenta dzīvi caur citu prizmu, mazliet nenopietnāku, tomēr ļoti vēlamu. Ļoti patīkami, ka absolventi beigu beigās, tomēr nav nemaz tik ļoti korodēti, lai izrautos no saviem farmaceitu pienākumiem un pavadītu vakarpusi ar topošajiem farmaceitiem. Vis, visīpašākais un lielākais paldies mūsu 2 galvenajiem varoņiem – Raivim un Ilzei, kas varbūt arī negulēja naktis, lai atdzīvinātu šo tradīciju un noorganizētu šo foršo pasākumu. Manuprāt, viss izdevās vienkārši lieliski! Tagad vien atliek gaidīt, kādus pārsteigumus mums sagādās uzvarētājkomanda, jo tai tika tas gods rīkot nākamo “farmīšu skraidīšanu”. 
Uz tikšanos nākamajā LFSA pasākumā.

Ziņotājs no “Lielās farmīšu skraidīšanas” epicentra,
Līva RSU FF V

Dažas bildes no pasākuma (lejuplādēt var >šeit<):