10.29.2018

Run, Pharmacist, Run!

Neilgi pēc jaunā mācību gada sākuma, 6. oktobrī Rīgā norisinājās LFSA rīkotās draudzīgās farmācijas studentu orientēšanās sacensības, kas nu jau ir kļuvušas par ikgadēju tradīciju, vienojot sportiskā garā studentus no Latvijas un Igaunijas. Šogad sacensības, kas iepriekš bija zināmas kā „Lielā farmīšu skraidīšana”,  ir ieguvušas jaunu, skanīgu, starptautisku nosaukumu  - „Run, pharmacist, run!”
Pasākums pulcēja dalībnieku komandas  Vecrīgā pie Brīvības pieminekļa, kur tās saņēma karti, lai varētu doties meklēt kontrolpunktus, kuros  tika pārbaudīta ne tikai komandu spēja orientēties Vecrīgas ielās, bet arī erudīcija ar farmāciju saistītos jautājumos, sportiskums un zināšanas ķīmijā, acumēra precizitāte, radošums, filmējot reklāmas rullīti par zālēm, kā arī ārstniecības augu atpazīšana, nogaršojot tējas.
Šī īpaši saulainā rudens diena tika pavadīta ar smiekliem un jautrību, un vakarā tā noslēdzās kopīgā atpūtā folkklubā „Ala”, kur tika apbalvoti uzvarētāji un labi pavadīts laiks, saliedējot ne tikai farmācijas studentus no Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes, bet arī topošos farmaceitus no Igaunijas.
Lielu paldies sakām rīkotājiem un RSU SP par atbalstu! 

Monta Treijere RSU FF