6.05.2013

Kā mēs pavadijām laiku OlainFarm

22.maijā bija lieliska iespēja doties ekskursijā uz Olaines zāļu ražotni Olainfarm. Olainfarm valdes loceklis Salvis Lapiņš iepazīstināja visus farmācijas studentus ar Olainfarm darbību un attīstību kopš tās pastāvēšanas. Vadošais specālists zāļu blakusparādību monitoring deva īsu ieskatu lekcijas veidā par farmakovigilanci un savu darbību šajā sfērā.  Pēc lekcijas varēja apmeklēt divas Olainfarm nodaļas- hromatogrāfijas laboratoriju un gatavo zāļu formu ražotni. Gatavo zāļu formu ražotnē varēja no malas aplūkot, kā tiek gatavotas tabletes, kapsulas un pulveri, kā tie tiek fasēti un nodoti
tālāk no rūpnīcas uz tirgotavām. Hormatogrāfijas laboratorijā varēja aplūkot dažādas hromatogrāfijas tehnoloģijas un to pielietojumu zāļu kvalitātes pārbaudīšanā.
Ekskursijas laikā radās iespaids, ka Olainfarm ļoti rūpējas par saviem darbiniekiem un ne tikai, jo tas ir arī sociāli atbildīgs uzņēmums- atbalsta sava novada sportistus, studentus RSU un RTU. Olainfarm ir atvērti jauniem un zinošiem speciālistiem, kam interesē farmaceitiskā rūpniecība.
Paldies rīkotājiem par interesanto ekskursiju!



Visvairāk mums patika gardas brokastis un modernās laboratorijas =)