5.12.2015

Teātra izrāde „Bovarī kundze”

Saulainā 29. aprīļa vakarpusē abu universitāšu farmācijas studenti, kripatiņa absolventu, kuri labprātāk gan sevi sauc par 8. kursa studentiem, un RSU farmācijas fakultātes dekāne pulcējās Dailes teātrī, lai darba dienas izskaņā sevi palutinātu ar izrādi “Bovarī kundze”. Stāsta centrā Emma, jauna sieviete, ar saviem sapņiem, cerībām un ticību, ka precības ar kautrīgo, nepretenciozo un vienkāršo ārstu Šarlu Bovarī būs kā punktiņš uz „i” viņas ieplānotajā dzīvē. Emma nespēj pieņemt pelēcību, vienmuļo ikdienu, kas valda Bovarī namā, nespēj samierināties, ka Šarls nav princis.
Bovarī kundzei trūkst romantikas, kaisles, saviesīgās dzīves, greznības. Laimi neatnes arī meitiņas dzimšana. Tālāk tiek pieņemts viens nepareizs lēmums, pēc otra: Emma ļaujas sānsoļiem, cerībā gūt emocionālu piepildījumu, kādu brīdi tas darbojas, līdz jaunā sieviete kļūst par apgrūtinājumu. Izrādes izskaņā Emma savu dzīvi izbeidz ar arsēna palīdzību. Attiecībā uz Šarlu patiess kļūst teiciens, ka mīlestība dara aklu, jo savā lētticībā nemanīja sievas neuzticību, neievēroja to, ka sievas vēlmē pēc greznības ir ieķīlāta visa iedzīve. Tomēr Šarls nebeidz dievināt Emmu, arī pēc patiesības uzzināšanas.
Visi klātesošie šo izrādi varēja baudīt ar profesionālu iezīmju dēļ – uz skatuves darbojās arī farmaceits! Lai varbūt arī šis amats un amata pārstāvis netika attēlots no tās pašas pozitīvākās puses, tomēr no aptiekāra var mācīties entuziasmu, iniciatīvu un mūžīgo vēlmi darboties.
Viennozīmīgi šī bija krāšņa izrāde gan tērpu ziņā, gan meistarīgās aktierspēles dēļ. Mēs visi varam mācīties to, ka visdrīzāk dzīve kādu to vēlamies vai iztēlojamies visdrīzāk nebūs tāda kā iecerēts, un ne vienmēr ir jāmaina apkārtējais, bet biežāk tomēr jāsāk ar sevi. Dažreiz ir vērtīgi savai ieplānotajai dzīvei iet garām, un koncentrēties uz to, kas vēl gaida.
Paldies tiem 27 studentiem, iekļaujot absolventus, un dekānei, kas atbalsta LFSA, līdz ar to paši sevi un izbrīvēja laiku patīkamam vakaram.
Īpašs paldies Lāsmai, kas organizēja šo pasākumu, tekalējot pirkdama biļetes!!!!
Cerams uz drīzu tikšanos nākamajā pasākumā.
Ar sveicieniem,
Līva RSU IV